activiteiteen-header

Wat maakt ons tot wie we zijn?


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas massa urna, laoreet quis lacus non, dapibus bibendum metus. Phasellus non tristique eros. Nullam porta ex ac lacus efficitur suscipit.

bouwkostenadvies

Bouwkostenadvies

De belangrijkste pijler van ons bedrijf is bouwkostenadvies. Van het adviseren van kleine verbouwingen, complete transformaties van kantoren naar appartementen, bedrijfsgebouwen, vrijstaande woningen, tot aan de bouw van dertien verdiepingen tellende appartementencomplexen; we zijn er uiterst ervaren in. Zo geven wij een eerste advies op basis van een m2- of m3-prijs, toetsen wij de haalbaarheid van een project op basis van een elementenbegroting en verzorgen wij eveneens een complete inschrijfbegroting op basis van bestek en tekeningen. Wij adviseren u in elke fase van het proces, van initiatief tot en met de realisatie van het project.

bimcalculator

Bim calculaties

Steeds meer architecten en constructeurs ontwerpen en werken volgens de BIM-methodiek, daarom calculeren wij met behulp van dit integraal 3D-model. In het Bouw Informatie Model (BIM) komen alle bouwprocessen bij elkaar. Het is een manier van samenwerken waarbij iedere partner nauw betrokken is, dezelfde taal spreekt en op hetzelfde moment beschikt over dezelfde informatie. BIM maakt de bouw transparanter en het zorgt voor een goede onderlinge afstemming. Bovendien worden knelpunten eerder ontdekt, waardoor er minder faalkosten zijn. Kortom: het verbetert de kwaliteit op alle fronten, vandaar dat het werken met BIM steeds vaker een vereiste is van de opdrachtgever.

 

Na een uitgebreide studie kozen wij voor 'BIM meetstaten' van IBIS, waarmee we ook een directe koppeling tussen model en begroting realiseren. De ervaring die we opbouwden met deze wijze van calculeren, delen wij graag met u. Zijn er IFC- of Revit-modellen beschikbaar? Dan maken wij er graag gebruik van bij de projectcalculatie. Het maken van een elementenbegroting, met daaraan gekoppeld de hoeveelheden uit BIM-modellen kunnen wij u eveneens aanbieden. De calculatie nemen we met u door op beeldscherm, zodat u in korte tijd inzicht krijgt in de begroting en het project.

projectmanagment

Projectmanagement

Het dienstenpakket van Bode reikt verder dan alleen calculatiewerk. Want ook projectmanagement behoort tot ons dienstenpakket. Heeft u de opdracht gekregen van een project waarvoor wij de calculatie hebben verzorgd, dan kunnen wij de projectleiding, inkoop, werkvoorbereiding en kostenbewaking voor u uitvoeren. De opgedane kennis tijdens het calculatieproces van het betreffende project komt dan goed van pas.

projectbegeleiding

Projectbegeleiding

Als u voor het eerst gaat bouwen, dan is het verstandig om een goede bouwbegeleider in te schakelen. Het bespaart u beslist tijd en kosten. Ons bureau heeft alle kennis en ervaring in huis om ervoor te zorgen dat u later terugkijkt op een soepel en vlot verlopen bouwproces. U kunt de bouwbegeleiding gedeeltelijk of geheel bij ons neerleggen. Wij zien er op toe dat alle partijen weten wat ze kunnen verwachten, bovenal behartigen wij uw belangen optimaal. Voor, tijdens én na de bouwperiode.

planning2

Planning

Een goede bouwplanning is van groot belang. Niet alleen voor het bepalen van de bouwtijd en de bouwplaatskosten, maar ook voor de werkvoorbereiding en de uitvoering. Met een juiste planning zult u kostenbesparend werken. Tijdens het calculatieproces krijgen wij een goed inzicht in de tijdsduur van de bouwperiode en in welke activiteiten de uren gaan zitten. Bij steeds meer selecties en aanbestedingen wordt om een planning gevraagd. Daarom is het maken van een planning gelieerd aan de begroting, een meerwaarde die wij u absoluut aanbevelen. Bovendien is deze combinatie evident bij het bepalen van de meest gunstige aanbieding.  

planvanaanpak

Plan van aanpak

Bij selecties en aanbestedingen wordt steeds vaker gevraagd om een Plan van Aanpak. Dit document kunnen wij voor u opstellen door gegevens uit de begroting en planning te gebruiken. Met toevoeging van informatie uit uw eigen- en de projectorganisatie heeft u meteen een op maat geschreven en resultaatgericht projectplan voor het betreffende werk.